Sunday 3 March 2013

«Οι λαοί αφανίστηκαν, όταν έχασαν την ψυχή τους.»

«Οι λαοί δεν διαλύθηκαν ποτέ για οικονομικούς λόγους, 
αλλά κατέρρευσαν ή αφανίστηκαν, όταν έχασαν την ψυχή τους.»

πολλά περισσότερα εδώ

Ενισχύεται το πρόγραμμα «Κανένα παιδί χωρίς γάλα»

Τρίκαλα
Η ποσότητα γάλακτος που θα διατίθεται καθημερινά 
αυξήθηκε στα 120 λίτρα
.
Συνεχίζεται το πρόγραμμα 
Βιέννη 1948
«Κανένα παιδί χωρίς γάλα» με τη
διανομή κουπονιών για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2013, που υλοποιούν η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων και η θυγατρική της, Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία ΤΡΙΚΚΗ.
  .

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος από Ενορίες, Κοινωνικούς Φορείς και Συλλόγους η ποσότητα γάλακτος που θα διατίθεται καθημερινά από τη Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία αυξήθηκε στα 120 λίτρα.
.

Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Τρικάλων και Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Γαλακτοβιομηχανίας Η ΤΡΙΚΚΗ, Αχιλλέας Λιούτας, με την ευκαιρία της διανομής των κουπονιών υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα «κανένα παιδί χωρίς γάλα» όχι απλώς συνεχίζεται αλλά και ενισχύεται προκειμένου να γίνει πράξη το κεντρικό του μήνυμα αλλά και να διαχυθεί στην κοινωνία η ανάγκη για ουσιαστική στήριξη των οικογενειών που δοκιμάζονται από την κρίση και οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες των παιδιών τους. 
.

Η Παραβολή του Ασώτου Υιού

Κάποιος άνθρωπος είχε δυο γιους. Όταν ο μικρότερος αποφάσισε να φύγει από το σπίτι του εύπορου πατέρα του, του ζήτησε το μερίδιο που του αντιστοιχούσε. Εκείνος μοίρασε την περιουσία και τον άφησε να φύγει. Ο γιος ξόδεψε όλα του τα χρήματα κάνοντας άσωτη ζωή, και για κακή του τύχη τότε έπεσε πείνα στην χώρα εκείνη. Έτσι έγινε εργάτης κάποιου, ο οποίος τον έβαλε να βοσκεί χοίρους, πράγμα αρκετά προσβλητικό. Έφτασε στο σημείο να θέλει να χορτάσει με τα ξυλοκέρατα που έτρωγαν οι χοίροι, και κανένας δεν του ‘δινε. Τελικά είπε «Πόσοι εργάτες του πατέρα μου έχουν περίσσιο ψωμί, κι εγώ εδώ πεθαίνω της πείνας! Θα σηκωθώ και θα πάω στον πατέρα μου και θα του πω:
»Πατέρα, αμάρτησα στον Θεό και σ’ εσένα· δεν είμαι άξιος να λέγομαι γιος σου, κάνε με σαν έναν από τους εργάτες σου»». 
Έτσι, ξεκίνησε να πάει στον πατέρα. Ενώ ήταν ακόμη μακριά, τον είδε ο πατέρας του, έτρεξε, τον αγκάλιασε και τον καταφιλούσε. Τότε ο γιος του, του είπε να τον κρατήσει για εργάτη του, μα ο πατέρας του ζήτησε από τους δούλους να φέρουν στολή, υποδήματα και δαχτυλίδι. Έπειτα, τους ζήτησε να σφάξουν ένα καλοθρεμμένο μοσχάρι και να το φέρουν για να το φάνε. Ο πατέρας τότε είπε «γιατί αυτός ο γιος μου ήταν νεκρός και αναστήθηκε, ήταν χαμένος και βρέθηκε». Όταν το είδε αυτό ο μεγάλος γιος θύμωσε και δεν θέλησε να μπει μέσα. Εκείνη τη στιγμή βγήκε έξω ο πατέρας του και τον παρακαλούσε να μπει μέσα αλλά εκείνος του είπε ότι ποτέ για αυτόν δεν έσφαξε ένα κατσίκι για να το διασκεδάσει με τους φίλους του, αλλά όταν ήρθε αυτός έσφαξε το καλοθρεμμένο μοσχάρι.
Ο πατέρας του του απάντησε «Παιδί μου, εσύ είσαι πάντοτε μαζί μου και όλα τα δικά μου είναι και δικά σου. Έπρεπε όμως να χαρούμε και να ευχαριστηθούμε, γιατί ο αδερφός σου αυτός ήταν νεκρός και αναστήθηκε, ήταν χαμένος και βρέθηκε».

H Στάχτη από Ξύλα είναι Πολύτιμη!

Η στάχτη και οι χρήσεις της
.
Είναι πολύ ευχάριστο να ζεσταινόμαστε το χειμώνα από την φωτιά, με μια ξυλόσομπα ή τζάκι!
Από αυτή τη φυσική ζέστη φωτίζεται το σπίτι, ψήνεται το φαγητό, στεγνώνονται τα ρούχα, ζεσταίνεται το νερό, και φυσικά μένει στο τέλος η πολύτιμη στάχτη!


Η στάχτη από ξύλα είναι η σκόνη
που έμεινε από την καύση τους. 
Δεν πετάμε την στάχτη, δεν είναι καθόλου άχρηστη ή σκουπίδι.
Συνεχίζουμε να την χρησιμοποιούμε, όπως έκαναν και παλιά και αυτό μας κάνει να νοιώθουμε απερίγραπτη χαρά!

Η στάχτη από ξύλα είναι η σκόνη που έμεινε από την καύση τους.  
Ξύλα εννοούμε μόνο φυσικά, όχι με βαφές, κόλες  ή επεξεργασμένα.   
Πρέπει να προσέχουμε να μην πετάμε μέσα στην φωτιά πλαστικά, αποτσίγαρα, ή οτιδήποτε άλλο σκουπίδι που μπορεί να μολύνει την στάχτη.  Περιμένουμε να κρυώσει εντελώς και μετά την συλλέγουμε. Από την στάχτη ξεχωρίζουμε την άσπρη στάχτη που έχει μείνει πάνω-πάνω από τα καρβουνάκια και την αποθηκεύουμε σε ένα μεταλλικό δοχείο με καπάκι. Τα καρβουνάκια τα κρατάμε σε άλλο δοχείο. Δεν πετάμε τίποτα, γιατί όλα χρειάζονται!

Πάμε τώρα να αναλύσουμε τι περιέχει η στάχτη και είναι τόσο πολύτιμη!

........................................
για περισσότερα στο πράσινο χαμομηλάκι

Σχεδία: Ένα περιοδικό από και για όσους έχουν ανάγκη

«Σχεδία»: Ένα περιοδικό δρόμου με κοινωνική ευαισθησία
.
Το πρώτο ελληνικό περιοδικό δρόμου που θα πωλείται από άστεγους και άνεργους, κυκλοφόρησε στην Αθήνα 
από την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου.
Πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση
στη ζωή ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη
Το περιοδικό «Σχεδία» είναι το νεότερο μέλος του Διεθνούς Δικτύου ανάλογων εκδόσεων που κυκλοφορούν σε άλλες 121 χώρες του κόσμου.
Από την ίδρυσή του το δίκτυο αυτό έχει συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής χιλιάδων ανθρώπων σε πολλά μέρη του κόσμου.

Η ιδιαιτερότητα των περιοδικών δρόμου είναι ότι δεν πωλούνται στα συνήθη σημεία διάθεσης του Τύπου (περίπτερα κλπ), αλλά πωλούνται αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης, από διαπιστευμένους πωλητές.
Τα άτομα αυτά προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, όπως είναι οι άστεγοι, οι άνεργοι και γενικά συνάνθρωποί μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Από την τιμή πώλησης του περιοδικού που ανέρχεται στα 3 ευρώ, το 50% (δηλαδή το 1,50 ευρώ) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή.
Πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση στη ζωή ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη. Εκτός από την εξασφάλιση ορισμένων εσόδων την ημέρα τα περιοδικά δρόμου βοηθούν όσους τα πωλούν να απεγκλωβιστούν από τον φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού.
Δημοσιογραφικά η «Σχεδία», όπως διευκρινίζουν οι δημιουργοί του, θα έχει ως στόχο ένα ανεξάρτητο, συνεπές, δημοσιογραφικό περιοδικό με έντονα τα κοινωνικά χαρακτηριστικά.

 Συντάκτης:

Σπιτικό Φυσικό Φαρμακείο για Παιδιά

Τα παρακάτω, σε καμία περίπτωση 
δεν αντικαθιστούν τη γνώμη του θεράποντα γιατρού.
.
Η Μαρία Σαρίδου συντάκτης του άρθρου «Στάχτη από ξύλα, η πολύτιμη», που οι περισσότεροι έχετε διαβάσει εξαιτίας μου με άλλο τίτλο «Η στάχτη και οι χρήσεις της»,  μας δίνει μια λίστα με τα απαραίτητα προϊόντα που θα πρέπει να έχει ένα σπιτικό φυσικό Φαρμακείο για παιδιά:

Υδροδιάλυμα λεβάντας για απολύμανση πληγής. 
Αιθέριο έλαιο λεβάντας το οποίο είναι για καψίματα, κοψίματα, πληγές, τσιμπήματα και ηρεμιστικό, χρησιμοποιείται αδιάλυτο (το μοναδικό αιθέριο που μπαίνει κατευθείαν στο δέρμα χωρίς να το καίει) για καλύτερα αποτελέσματα για ηλικίες πάνω από 2 χρονών.  
Κάτω από 2 χρονών θέλει μεγάλη αραίωση.
.
Rescue remedy ανθοΐαμα bach το οποίο είναι πραγματικά θαυματουργό σε έκτακτες ανάγκες, σοκ, ατύχημα και άλλα.
Κηραλοιφή βάλσαμο ή καλέντουλας, για έγκαυμα, δερματικά προβλήματα και άλλα. 
Κηραλοιφή για κρυολόγημα
Βαλσαμόλαδο για κοψίματα, καψίματα και πολλά άλλα δες εδώ
Σκελίδα σκόρδου για ισχυρά τσιμπήματα σφήκας, μέλισσας, σκούρου και άλλα, απορροφάει το δηλητήριο πολύ γρήγορα.
Βάμμα σκόρδου, από φρέσκα σκόρδα που φτιάχνουμε το καλοκαίρι. 
Βάμμα πρόπολης ισχυρή αντιβίωση για παιδιά αλλά και για μεγάλους, αρκεί να μην υπάρχει αλλεργία στα μελισσοκομικά προϊόντα.
Τραυμαπλαστ
Τσιμπιδάκι
Γάζα


Πως αντιμετωπίζουμε ένα τραύμα ή ένα χτύπημα:
περισσότερα στο Πρασινούλι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki