Tuesday 22 April 2014

«Ένα παιδί δράστης είναι και παιδί θύμα»

Η Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης έχει ως στόχο να βοηθήσει νεαρούς ανήλικους παραβάτες να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό μέσα από συνεργασία και καθοδήγηση από επαγγελματίες και εθελοντές.
 
Προς επίτευξη των στόχων της και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και οργανώσεις, συστήνει επιτροπές από επιστήμονες ή μη, ενεργοποιεί εθελοντές, ευαισθητοποιεί και ενημερώνει την τοπική κοινωνία για ζητήματα προστασίας των ανηλίκων.
Πιο αναλυτικά:
•  Αντιμετωπίζει καθημερινές ανάγκες και προβλήματα των ανηλίκων που τελούν υπό την προστασία μας.
•  Στηρίζει υλικά, νομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά τους ανηλίκους μας και τις οικογένειές τους.
•  Παρέχει σε αυτούς, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς και επαγγελματίες, επαγγελματική κατάρτιση, εκπαίδευση, πολιτιστική καλλιέργεια και ψυχαγωγία.
•  Διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις, ημερίδες και συμμετέχουμε σε έρευνες ή προγράμματα, για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της παραβατικότητας των ανηλίκων.
Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ.) είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εποπτευόμενο και επιχορηγούμενο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εκπροσωπείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου προεδρεύει Δικαστικός Λειτουργός. Τα μέλη του Δ.Σ., τα οποία διακρίνονται για την ειδική μόρφωση και την κοινωνική ευαισθησία τους, ορίζονται με απόφαση του Υπουργείου και η συμμετοχή τους σε αυτό είναι τιμητική και άμισθη (Ν. 3860/2010).
Η έδρα της Εταιρείας βρίσκεται στον 1οόροφο της – επί της οδού Αμβροσίου 5 – πολυώροφης οικοδομής, όπου συστεγάζεται με το Σύλλογο Φίλων – Εθελοντών της Ε.Π.Α.Θ., τηλ.2310/869.150και φαξ :2310/869.152. Εκεί βρίσκονται τόσο τα γραφεία, όσο και τα εργαστήρια της Ε.Π.Α.Θ. και του Συλλόγου.
Στόχος δράσης της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης:
Η ενεργή συμβολή στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της παραβατικότητας των ανηλίκων, που εμφανίζουν αντικοινωνική ή παραβατική συμπεριφορά ή κινδυνεύουν να γίνουν δράστες αξιόποινων πράξεων, λόγω ακατάλληλου ή ανύπαρκτου οικογενειακού περιβάλλοντος ή άλλων συνθηκών ή αιτιών.
Δείτε περισσότερα σχετικά με την Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στην επίσημη ιστοσελίδα της:
 
Πώς μπορείς να βοηθήσεις
  • Γίνε εθελοντής
Στηριζόμαστε στη συμμετοχή των εθελοντών που διαθέτουν χρόνο και προσφέρουν ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τα επαγγελματικά τους προσόντα ή τις δεξιότητές τους, μετέχοντας σε εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, συνοδεύοντας τους ανηλίκους σε διάφορες δραστηριότητες, βοηθώντας τις οικογένειές  τους στην αντιμετώπιση απλών, καθημερινών προβλημάτων τους και άλλα. Οι νέοι εθελοντές γίνονται πάντοτε εγκάρδια δεκτοί και υποστηρίζονται στενά στα πρώτα στάδια (αλλά και στη συνέχεια), για να εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις της εθελοντικής εργασίας.
  • Οικονομική ενίσχυση
Ενίσχυσε οικονομικά το έργο μας, με δωρεές σε είδος και σε χρήμα, αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών στην Τράπεζα της Ελλάδος :26039 και 250153.
 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki