Wednesday 30 April 2014

Καλή Πρωτομαγιά!!

Πολλές-πολλές ιδέες για στεφάνια θα βρείτε εδώ: i-diadromi

Ματωμένο Mundial με όπλα και Τανκ

«Δεν θέλουμε γήπεδα, θέλουμε υγεία και εκπαίδευση».

Στην Copacabana σκοτώθηκαν τρία αγόρια από την τελευταία επίθεση. Η αστυνομία στα τέλη Μάρτη κυνήγησε τον 26χρονο Douglas Rafel da silva, έναν επαγγελματία χορευτή ο οποίος πήγε να δει τα παιδιά του και την γυναίκα του στην φαβέλα στην Copacabana. Οι αστυνομικοί του επιτέθηκαν, αυτός έτρεξε να κρυφτεί σε ένα σχολείο. Μόλις τον έπιασε η αστυνομία τον δολοφόνησε, αφήνοντας το πτώμα του στο σχολείο


Κάτω από το "φανταχτερό" Μουντιάλ, που θα φιλοξενήσει σε λίγο καιρό η Βραζιλία, κρύβεται πολλή βρωμιά. Οι σκηνές της χώρας της μπάλας και της σάμπα, φεύγουν και στην θέση τους έρχονται οι δολοφονίες και το "καθάρισμα" ολόκληρων περιοχών!
Η υμνολογία της ανάπτυξης, θολώνει από τις μεγάλες πόλεις που θυμίζουν την κόλαση, τους πραγματικούς στρατούς αλλά και τους στρατούς των φτωχών. 

Εδώ πλέον το όνομα της FIFA, είναι συνώνυμο της εξαθλίωσης, της επέλασης των  κολοσσών - εταιρειών, της άγριας καταστολής και του χάσματος των αντιθέσεων. Σε ένα εγκαταλελειμμένο τρένο, κάποιοι έχουν ζωγραφίσει ένα τεράστιο γκράφιτι: "Fuck Fifa".
Χιλιάδες Βραζιλιάνοι διαδηλώνουν εδώ και μήνες  με κύριο σύνθημα «Δεν θέλουμε γήπεδα, θέλουμε υγεία και εκπαίδευση». Τον Iούνιο που μας πέρασε,  οι δρόμοι των πόλεων της Βραζιλίας, πλημμύρισαν από τουλάχιστον 1.000.000 διαδηλωτές. Κατά τη δέκατη μέρα των κινητοποιήσεων, οι οποίες πήραν χαρακτήρα κοινωνικής εξέγερσης, υπήρξε ο πρώτος νεκρός.
Όσο πλησιάζουμε στο εναρκτήριο λάκτισμα, οι μεραρχίες αντιμετώπισης ταραχών  της  Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βραζιλίας καθαρίζουν το τοπίο από τους ανεπιθύμητους φτωχοδιαβόλους της φαβέλας! Μάλιστα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος G1, επικαλούμενος αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, η ειδική δύναμη εκπαιδεύεται από το 2011, αλλά η προετοιμασία της επιταχύνθηκε μετά το κύμα διαδηλώσεων το οποίο σάρωσε τη Βραζιλία κατά την διάρκεια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, τον Ιούνιο του 2013.
«Για το Παγκόσμιο Κύπελλο εκπαιδεύουμε 10.000 άνδρες για το πώς να ενεργούν κατά την διάρκεια ταραχών, και τώρα είμαστε σε θέση να αναλάβουμε δράση και στις 12 πόλεις όπου θα φιλοξενηθούν αθλητικές συναντήσεις ταυτόχρονα», δήλωσε ο συνταγματάρχης Αλεσάντρ Αουγκούστου Αραγκόν, επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.
 
περισσότερα εδώ: mygdalia

Παιδί και Δερματολόγος - Ατοπική Δερματίτιδα



Το πιο συχνό νόσημα της παιδικής ηλικίας είναι η ατοπική δερματίτιδα. Νόσημα των αναπτυγμένων χωρών με τη συχνότητά του να αυξάνεται ραγδαία. Χαρακτηρίζεται από ξερό και ευαίσθητο δέρμα που περιστασιακά εμφανίζει κνησμό και εξανθήματα.
Η περιποίηση του δέρματος με ειδικά προϊόντα είναι συνήθως το «α και το ω» της θεραπείας.
Στις εξάρσεις απαιτείται τοπική φαρμακευτική αγωγή. Νέοι παράγοντες όπως οι τοπικοί αναστολείς καλσινευρίνης (Elidel, Protopic) και το Atopiclair αποτελούν εξαιρετικές θεραπευτικές επιλογές περιορίζοντας τη χρηση της κορτιζόνης.
 
Πολύ συχνά επίσης είναι τα ιογενή νοσήματα, τα οποία μεταδίδονται σχετικά εύκολα και για αυτό απαιτείται έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.
Η μολυσματική τέρμινθος εκδηλώνεται σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία και εμφανίζεται με «σπυράκια» που έχουν λευκό περιεχόμενο και δεν υποχωρούν. Θεραπεύεται στο ιατρείο με ειδική λαβίδα ή κρυοθεραπεία.
Οι μυρμηκιές εμφανίζονται σε πρόσωπο και σώμα. Αυτές που εκδηλώνονται στα πέλματα συνήθως μεταδίδονται από τα κολυμβητήρια (ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ) πρόκειται για ανθεκτικό ιό που παραμένει στο περιβάλλον). Συνήθως χρησιμοποιούμε τοπικά κερατολυτικά διαλύματα, διαθερμοπηξία, κρυοθεραπεία ή ειδικά lasers.
Μεγάλη σημασία έχει η χαρτογράφηση των σπίλων στην παιδική ηλικία. Έτσι παρακολουθούμε σπίλους που υπάρχουν ήδη κατά τη γέννηση ή εμφανίζονται τους πρώτους μήνες της ζωής (συγγενείς σπίλοι). Επίσης καταγράφουμε καινούριους σπίλους που εμφανίζονται με την πάροδο της ηλικίας (επίκτητοι σπίλοι).
 

Επικίνδυνο για τα παιδιά το Πεδίον του Άρεως (video)
Ανθεί, εκτός των άλλων, και η παιδική πορνεία

Δεν θα πιστεύεται στα μάτια σας! Οι εικόνες του εξαθλιωμένου πάρκου στην καρδιά της “Αθήνας – για το οποίο μάλιστα ο λαός πλήρωσε 9.000.000 για την «ανάπλασή» του- κυριολεκτικά σοκάρουν και προκαλούν θυμό και οργή!


Δείτε το βίντεο από τη  σοβαρή αποκάλυψη της εκπομπής Μακελειό 4 μέσα από τη συχνότητα του Zoom.
Τα συμπεράσματα δικά σας!



«Θέλω να σας καταγγείλω το ατύχημα που έπαθε το παιδάκι της φίλης μου όταν την 25η Μαρτίου μετά την παρέλαση πήγαν στην μία από τις δύο παιδικές χαρές που λειτουργούν μέσα στο Πεδίο του Άρεως, αφού έπαιξαν φεύγοντας τρέχοντας τα παιδάκια, πάτησε το αγοράκι πάνω σ’ αυτά τα τετράγωνα που είναι για το νερό, ήταν μισοχαλασμένο δεν φαινόταν και μπήκε όλο το πόδι του μέσα, χτύπησε ψηλά στο μπούτι του. Ευτυχώς ήταν μόνο αυτό. Αντί να είναι το κόσμημα της Αθήνας το Πεδίον του Άρεως κάθε μέρα γίνεται και χειρότερο.»

makeleio

Τι πρέπει να προσέχουμε στους παιδότοπους

Ύστερα από το θλιβερό δυστύχημα, στον υπαίθριο παιδότοπο του Ελληνικού, οι αρχές αναζητούν τα αίτια και τους υπευθύνους.
Για τους γονείς, όμως, κάτι τέτοιο δεν αρκεί και καλύτερα θα είναι οι ίδιοι να τηρούν κάποιους κανόνες ασφαλείας, προκειμένου να μην δουν ποτέ τα παιδιά τους ούτε καν τραυματισμένα.

Με κάποιες απλές κινήσεις μπορείτε από μόνοι σας να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες ενός ατυχήματος.

• ΕΠΙΒΛΕΨΗ
Η συνεχής επίβλεψη από τους ενήλικες μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ατυχημάτων, καθώς οι γονείς μπορούν να δείξουν στα παιδιά τους πώς να παίζουν με ασφάλεια σε έναν χώρο αναψυχής και να μην συμπεριφέρονται επικίνδυνα.
Ακόμα και στην περίπτωση ατυχήματος, ο επιβλέπων ενήλικας θα τρέξει κοντά στο παιδί, θα εκτιμήσει την κατάσταση και γρήγορα θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.
• ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΧΩΡΟΥ
Είναι πάρα πολύ σημαντικός ο σχεδιασμός ενός χώρου. Δείτε, εάν έχει προστατευτικά στα παιχνίδια, από τι υλικό είναι το πάτωμα, εάν έχει σπασμένα σίδερα ή πλαστικά, εάν είναι περιφραγμένος κλπ.
Για παράδειγμα, η άσφαλτος και το τσιμέντο δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια σε περίπτωση πτώσης. Το γρασίδι και το σκληρό χώμα με τις πέτρες, επίσης μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα σε περίπτωση βροχής, υγρασίας.
Το έδαφος δεν θα πρέπει να έχει λιμνάζοντα νερά, να μην προεξέχουν ρίζες δέντρων, ενώ απομακρύνετε τα παιδιά εάν δείτε σπασμένα γυαλιά και σύρματα.


Να είστε σίγουροι ότι στον χώρο υπάρχουν:
• προστατευτικές μπάρες και χωρίσματα στα παιχνίδια, που έχουν κάποιο ύψος
προστατευτικά στις κούνιες, που να «κλειδώνουν» το παιδί
• παιχνίδια, που δεν έχουν ανοίγματα, στα οποία μπορεί να κολλήσουν τα άκρα ή το κεφάλι ενός παιδιού
• τα ανοίγματα στα δίχτυα αναρρίχησης θα πρέπει να είναι ή αρκετά μεγάλα ή μικρά, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστεί το κεφάλι του παιδιού.

• ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ
Είτε το παιδί σας παίζει στην παιδική χαρά της γειτονιάς είτε σε ιδιωτικό χώρο αναψυχής καλό θα είναι, μόλις φτάσετε, να επιθεωρήσετε την περιοχή και να δείτε ότι είναι καθαρά και χωρίς αντικείμενα, που μπορεί να προκαλέσουν τον τραυματισμό τους.
Όλα τα παιχνίδια θα πρέπει να μην είναι σπασμένα και να μην προεξέχουν μυτερά αντικείμενα. Αν υπάρχει σκάμμα με άμμο κάντε έναν πρόχειρο έλεγχο μην τυχόν και υπάρχουν σπασμένα γυαλιά ή άλλα αντικείμενα, που δεν είναι ορατά με την πρώτη ματιά, αλλά εύκολα μπορούν να βγουν στην επιφάνεια με το παιχνίδι.

Περισσότερα στο
mother

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki